Akcija prikupljanja dječjih knjiga

Akcija prikupljanja dječjih knjiga

Povodom Međunarodnog dana darivanja knjigom, koji se obilježava 14. veljače, organiziramo akciju prikupljanja dječjih knjiga pod geslom ‘Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj!’
Ovogodišnju akciju posvećujemo djeci na potresom pogođenom području. Preporučamo: uz darovanu knjigu napisati poruku prijatelju stradalom u potresu i priložiti pokoji slatkiš ili sitnicu koju djeca vole (blokić, pribor za pisanje i crtanje i sl).
Svoje darove donesite u Knjižnicu, a mi ćemo ih proslijediti u sela i male zaseoke Banovine kako bismo dječici bar malo uljepšali dane nakon stresnog događaja.
Ovom akcijom želimo prikupiti što više paketića sa slikovnicama i knjigama za djecu koja su se ne svojom voljom našla u nekim nepredvidivim, teškim životnim situacijama kako bi im uljepšali dane i pokazali im da mislimo na njih i suosjećamo s njima.
Napomena: Bilo bi dobro da prilikom slaganja paketića obratite pozornost na dob djeteta, odnosno da poklončići i slikovnica ili knjiga koje ćete staviti u paketić budu za isti uzrast, a na paketiću označite kojoj dobi djeteta je paketić namijenjen.
Zašto? Jer su knjige korisne i zabavne!