ANA POPOVIĆ ODRŽALA PREDAVANJE “POZITIVNI UČINCI GLAZBE NA ČOVJEKA”

ANA POPOVIĆ ODRŽALA PREDAVANJE “POZITIVNI UČINCI GLAZBE NA ČOVJEKA”

Kako je ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige posvećen glazbi pod motom “U ritmu čitanja”, obilježavanje smo započeli predavanjem  Ane Popović, mag. musicol., stručne suradnice pri Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku pod naslovom “Pozitivni učinci glazbe na čovjeka”, s posebnim naglaskom na pozitivne učinke ritma.

Predavačica je, prigodno, sjajno povezala literaturu i glazbu. Znanstveno utemeljeno, ali iznimno zanimljivo i poučno predavanje potiče nas na još aktivniji užitak u glazbi, pjevanju i plesu. Zahvaljujemo Ani na gostovanju i želimo joj puno uspjeha u daljem radu.

Također, od 15.-31. listopada možete pogledati tematsku izložbu „Čitajmo u ritmu glazbe“. Izložili smo dio građe o glazbi koju čuvamo u Čitaonici, kao i dio s Posudbenog odjela. Zanimljivo je  pogledati jedan raritetni radio prijemnik kao i jednu noviju mini-liniju (što se također danas više ne koristi). Vođeni spajanjem zvuka i teksta, u Čitaonici smo izložili i zvučne knjige.