Besplatan projekt za nezaposlene koji može pomoći u traženju posla

Besplatan projekt za nezaposlene koji može pomoći u traženju posla

Otvorena medijska grupacija provodi europski projekt „NEED2READ” koji je usmjeren na poticanje kulture čitanja kod nezaposlenih osoba s ciljem ukazivanja na izravan i neizravan utjecaj čitanja na poboljšanje ukupne kvalitete života pojedinca, posebice onih djela koja će im pomoći u pronalasku posla, poboljšanju učenju novih vještina pomoću kojih bi bili konkurentniji na tržištu rada te kao inspiracija za okretanjem nove stranice u životu.
U sklopu projekta provodit će se ciklus on-line besplatnih radionica pod nazivom „Moć čitanja – čitaj i budi moćan” putem ZOOM platforme. Radionice su edukativnog i interaktivnog karaktera. Projekt će predstaviti uspješne ljude koji su svojim trudom, vještinama i disciplinom ostvarili izvanredne uspjehe u Hrvatskoj i koji će kroz naše radionice sudionicima ukazivati na sve benefite čitanja kao pogonskog goriva za put do uspjeha te koje bi knjige bilo vrijedno pročitati za profesionalni i osobni razvoj.
Najzanimljiviji segmenti radionice bit će montirani u obliku kratkih video sadržaja u trajanju od dvije do pet minuta, sav popratni sadržaj bit će dostupan na web stranicama i društvenim mrežama.
Pomoću stečenih vještina, polaznici će postati konkurentniji na tržištu rada, a pročitane knjige će im služiti kao inspiracija i poticaj za okretanjem nove stranice u životu kako na profesionalnoj, tako i na osobnoj razini.
Kako bi mogli sudjelovati u projektu bitno je da su korisnici:
• nezaposleni
• upisani u evidenciju nezaposlenih HZZ-a
• Imaju pristup online radionicama
Više informacija o projektu na: https://omg.hr/projekti/need-2-read/
Također, pročitajte intervju s voditeljem radionice: https://omg.hr/projekti/probudite-mastu/
Prijave su otvorene na poveznici: https://bit.ly/3QfMSWd ili putem e-maila: office@omg.hr
Ukoliko netko nema mogućnosti sudjelovati iz svog doma, neka se javi u Knjižnicu gdje može koristiti našu opremu za pristup radionicama.