Centar za kulturu Čepin

Čitajmo zajedno!

U okviru programa Mjeseca hrvatske knjige 2012., a povodom zajedničke akcije hrvatskih knjižnica poticanja čitanja pod nazivom Čitajmo zajedno, 23. listopada, organiziraju se javna čitanja i međugeneracijska druženja s knjigom u prostorima knjižnica, ali i na ulicama, trgovima, u kafićima pa i knjižničnim vrtovima.

Naša je Knjižnica organizirala zajedničko čitanje u Domu za psihički bolesne odrasle osobe Depadansi Čepin. Djelatnice Knjižnice posjetile su štićenike Doma, poklonile im knjige za njihovu knjižnicu, straničnike i Vodič za korisnike kroz Knjižnicu Centra za kulturu Čepin. Kako je korisnicima Depadanse omogućen besplatan upis u Knjižnicu, dio štićenika godinama koristi tu mogućnost, a nadamo se da smo današnjom posjetom potaknuli i ostale da postanu aktivni korisnici.

Šezdesetak štićenika i djelatnika Depadanse Čepin provelo je sat vremena u ugodnom zajedničkom druženju, čitanju i razgovoru o knjigama, čitanju, pisanju, knjižnicama… Štićenici su čitali pjesme koje su sami napisali, recitirali pjesme kojih se sjećaju iz školskih dana, neki i na engleskom jeziku, a jedan je štićenik druženje završio solo izvedbom pjesme „Vesela je Šokadija“. Vrijeme je brzo proletjelo i iskazana je želja za ponovnim druženjem u ovom ili nekom drugom prostoru.