JOŠ JE JEDAN USPJEŠAN MJESEC HRVATSKE KNJIGE IZA NAS

JOŠ JE JEDAN USPJEŠAN MJESEC HRVATSKE KNJIGE IZA NAS

Kao i svake godine, i ove smo aktivnostima obilježili Mjesec hrvatske knjige (15. listopada – 15. studenoga). Ove je godine bio posvećen mladima te smo tako i prilagodili aktivnosti.
Najatraktivniji su programi „uokvirili“ manifestaciju: svačanost otvorenja koncertom učenika OŠ V. Nazor Čepin „Sve je lako kad si mlad“ te zatvaranje „Kvizom za generaciju K“, a nekako sredinom smo predstavili mladu osječku spisateljicu Paulu Rem. Također smo prvog i posljednjeg dana manifestacije opraštali zakasninu zaboravnim korisnicima.
Tijekom mjesec dana izmijenili smo dvije tematske izložbe: jednu o dobrobitima čitanja (Generacijo K misli na sebe – čitaj!) i drugu izborom djela mladih autora (Mlado – plodno!).
Održali smo i radionicu 3D olovkama za učenike OŠ V. Nazor Čepin, posjetile su nas 3 skupine djece DV Zvončić Čepin, čitali smo najmlađima kroz program „Vrijeme je za priču…“, a sastala su se i oba naša čitateljska kluba: i za mlade i onaj za odrasle.
Čestitamo Niki Barišić – finalistici naše Knjižnice u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja „Nije lako kad si mlad“.
Sve u svemu, bio je to dinamičan mjesec: ponovo smo naglasili važnost knjige, čitanja i knjižnice u zajednici i društvu općenito. Posjetitelji naših programa potvrdili su nam kako je sve dobro planirano i realizirano, u skladu s temom Generacija K i motom: Misli na sebe – čitaj!
U pauzi od čitanja, ostavite svoj osvrt na naš Mjesec hrvatske knjige.