Prikazivanje filma Lice poroda

Knjižnica Centra za kulturu Čepin sudjelovala u akciji istovremenog prikazivanja filma „Lice poroda“ u 25 hrvatskih gradova

U suradnji s udrugom Roda – Roditelji u akciji, povodom Međunarodnog dana žena, u petak, 08. ožujka 2013. u 18:00 sati, u Knjižnici Centra za kulturu Čepin prikazan je film „Lice poroda“ čime se naša Knjižnica uključila u akciju istovremenog prikazivanja u cijelom svijetu.

Film o trudnoći, porodu i ženskoj snazi potaknuo je na razmišljanja kada i kako osobno pitanje postaje političko pitanje. Naime, film naglašava pravo žene na odluku pri odabiru mjesta i načina poroda (institucionalni porod u bolnici, kod kuće, uz liječnika ili uz primalju i sl.)

Film je u četvrtak, 07. ožujka, prikazan u Biogradu, Čakovcu, Daruvaru, Dvoru, Opatiji i Osijeku, u petak, 08. ožujka, u Zagrebu, Bjelovaru, Cresu, Dubrovniku, Kninu, Koprivnici, Otočcu, Pakracu, Pazinu, Popovači, Poreču, Puli, Rijeci, Splitu, Šibeniku, Vinkovcima, Zadru i ČEPINU, a u ponedjeljak 11. ožujka, u Varaždinu.

Ovo je prva projekcija u našoj Knjižnici i veseli nas što smo mogli sudjelovati u ovoj akciji. Kako je Knjižnica 2012. godine uredila Odjel za djecu i mladež, nabavila potrebnu tehničku opremu i kadrovski ekipirana, zadovoljeni su preduvjeti za mogućnost organizacije programa ovog tipa.

DVD je nakon javne projekcije u fondu Knjižnice kako bi ga zainteresirani građani mogli pogledati. Toplo ga preporučamo svima, posebice mladim djevojkama i ženama pred kojima je odluka o donošenju na svijet novog života.

Prikazivanje filma Lice poroda

Prikazivanje filma Lice poroda