Mjesec programiranja u Knjižnici

Mjesec programiranja u Knjižnici

Za sve zainteresirane i željne novih znanja priredili smo radionice programiranja micro:bitovima. Micro:bit je edukacijsko mikroračunalo pomoću kojeg možete svladati osnove programiranja.

U ožujku smo priredili čak tri radionice. Prva radionica će se održati u utorak, 5. ožujka, u 12:30 sati. Na prvoj radionici polaznici mogu naučiti kako korisno upotrijebiti micro:bit i koje sve programe, koje svakodnevno koristimo, možemo isprogramirati na micro:bitu.

Na drugoj radionici, koja će se održati u utorak, 12. ožujka, u 12:30 sati, polaznici će naučiti isprogramirati interaktivnu igricu ‘Kamen, papir, škare’. Ovu zabavnu igricu može igrati više igrača, kroz zabavu učimo stvarati i programirati!

U utorak, 19. ožujka, u 12:30 sati, održat će se zadnja radionica. Na njoj se također igramo, no ovaj put koristimo više varijabli i malo kompliciranije zadatke. Ako već imate iskustva ili želite naučiti više, pridružite nam se na stvaranju igrice ‘Kolačić – pazi da ti ne ispadne!’.

Organiziranjem ovih radionica želimo mlade poučiti korištenju novih tehnologija. Radionice su besplatne, a laptopi i micro:bitovu su osigurani. Slobodno dođite!

Prijave na radionice su obavezne! Možete se prijaviti kod knjižničara u Knjižnici Centra za kulturu Čepin, na facebook Knjižnice ili na tel. 031 381 307.