Obilježili smo četiri godine postojanja čitateljskog kluba KljučČ!

Obilježili smo četiri godine postojanja čitateljskog kluba KljučČ!

Osnovan u veljači 2015. godine, ovaj čitateljski klub broji petnaest stalnih članica koje se okupljaju u Knjižnici zadnjeg utorka u mjesecu. Iza nas je sveukupno 48 okupljanja obilježenih raznovrsnim knjigama, raspravama i ugodnom atmosferom. Svaki mjesec čitamo knjigu koju je predložila jedna od članica, a raspravljamo o njoj na sastanku. Ako netko nije u mogućnosti prisustvovati sastanku, knjigu može ocijeniti i u Facebook grupi čitateljskog kluba.

Na ovomjesečnom sastanku obilježile smo rođendan osvrnuvši se na četiri godine postojanja te smo se prisjetile što smo sve čitale, kako nam je bilo na sastancima i koje knjige su nas se najviše dojmile, a koje su razočarale. Nazdravile smo, počastile se ićem i pićem i poželjele još puno dobrih knjiga i sastanaka na kojima ne nedostaje dobre rasprave začinjene smijehom i šalom.

Česta izjava na našim sastancima, ako postoji ekranizacija knjige, bude ‘Knjiga je bolja od filma’. Stoga je svaka članica na poklon dobila platnenu torbu s natpisom ‘The book was better’, kako bismo im olakšali nošenje knjiga iz knjižnice J . Četiri članice su bile spriječene prisustvovati sastanku, a jedna od njih je ujedno i blogerica s trenutnom adresom u Bjelovaru. Na svom blogu napisala je kratki osvrt na postojanje našeg čitateljskog kluba koji možete pročitati na njenom blogu: https://knjigozderonja.wixsite.com/knjigozderonja/ne-diraj-nikako/book-club?fbclid=IwAR11OTacRMDbM_vi-pKTkf1Hm3EbPrz2xiQvwaM4Tw7XebC_3DOTx1RE7iY

Članice su darovale knjige i časopise kojima smo napunili kućicu-knjižnicu te su na raspolaganju svim mještanima Čepina. Svakako vas pozivamo da i vi, ako imate knjiga koje ne čitate,  donesete u kućicu-knjižnicu smještenu ispred Knjižnice Centra za kulturu Čepin.

Radujemo se svakom novom druženju, a pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže i provedu ugodnih sat vremena raspravljajući o knjigama.