Održana i druga radionica filcanja

Održana i druga radionica filcanja

Na drugoj radionici filcanja neki su nastavili sa izradom svojih rukotvorina s prošle radionice, a neki su se prvi put susreli s tehnikom mokrog filcanja. Iako je radionica trebala početi u 17:00 sati, počela je još u 16:30 i potrajala duže od 19:00 sati.

Jedanaestero spretnih polaznika izrađivalo je kuglice od vune tehnikom mokrog filcanja iz kojih se na kraju dobio nakit – naušnice, broševi, niz za lančić i sl. Uvrtanjem vune, pomoću sapuna i vode, izrađivali su lančiće. Iako je radionica potrajala duže od 2 sata, nitko nije obraćao pozornost na vrijeme, jer je gđa Anica Pašalić s mnogo veselja i truda pokazivala i pomagala svima kako bi bili zadovoljni gotovim rukotvorinama.

Sve nastale rukotovorine s radionica bit će predstavljene na izložbi radova zadnjeg dana Mjeseca hrvatske knjige, 15. studenoga.

Pred nama je još samo jedna radionica – izrada predmeta od gline, koja će se održati u ponedjeljak, 12. studenoga, u 17:00 sati. Pozivamo sve zainteresirane da se prijave na vrijeme te nam se pridruže na posljednjoj radionici u ovogodišnjem Mjesecu hrvatske knjige.