Održana radionica micro:bitova u Tjednu programiranja u knjižnicama

Održana radionica micro:bitova u Tjednu programiranja u knjižnicama

Institut za razvoj i inovativnost mladih organizirao je Tjedan programiranja u knjižnicama u periodu od 22.11. do 29.11., a mi smo se pridružili obilježavanju tako što smo proveli besplatnu radionicu o programiranju koristeći micro:bitove u petak, 23.studenoga. Cilj tjedna programiranja u knjižnicama je približavanje programiranja i digitalne pismenosti javnosti.

Na radionici smo programirali interaktivnu igricu Riješi se micro:bit krumpira. Za programiranje nije bilo potrebno nikakvo predznanje, a zadatak je napravljen tako da su ga sudionici mogli samostalno izvršiti. Pretvorili smo micro:bit u igraću konzolu i odigrali igru. Cilj igre je bio da se svaki igrač protresanjem micro:bita čim prije riješi micro:bit krumpira.

Radionicu smo održali za sve zainteresirane učenike na satu dodatne informatike. Pridružili su nam se i učenici s drugih predmeta, a bilo nam je jako zanimljivo zaigrati igricu nakon što smo ju isprogramirali. Djeca su pokazala velik interes te ne sumnjamo da će nastaviti programirati s micro:bitovima.