“VRIJEME JE ZA PRIČU…” – LISTOPAD 2020.

“VRIJEME JE ZA PRIČU…” – LISTOPAD 2020.

Aria – djevojčica predivna poput imena koje nosi, najodanija je polaznica našeg programa “Vrijeme je za priču…“. Jedva je dočekala novo druženje. Razveselio ju je naš “dvorac”, a još više kada je saznala da će nam on biti kulisa za naše “malo kazalište”.
Osim dvorca, nabavili smo prekrasno didaktičko pomagalo “Ku-kuc! Priča je unutra”, koje uz problemsku priču sadrži i lutkice od filca i pamuka što je odmah privuklo Arijinu pozornost i…priča je spontano mogla krenuti…Slušajući priču, Aria i mama Biljana su “glumile” spomenute likove iz priče (vjeverica Zvonka, mala crna ptica velikih krila, jež Iglica, krtica Krtka, šumski zec Jurko, jelen Plemko i mudra Sova). Aria i mama su se izvrsno snašle, baš kao prave glumice, glumeći više uloga. Bilo je zanimljivo i poučno. Zaključili smo kako se problemi ne rješavaju svađom već prihvaćanjem najmudrijeg savjeta.
I nismo samo mi čitali Ariji, i ona je nama “pročitala” neke priče – naravno, njoj omiljene, o princezama. Nema te princeze koja bi njoj bila nepoznata. Ariju smo imenovali našom asistenticom i naredni put je ona “ravnateljica malog kazališta”. Djeco, pridružite nam se 5. studenog u 17:00 sati!