Zima u Knjižnici – radionice za djecu

Zima u Knjižnici – radionice za djecu

Kako bi djeca ugodno, korisno i zanimljivo provela zimske praznike, potrudili smo se organizirati radionice namijenjene upravo njima!

Na prvoj radionici izrađivat ćemo 3D crteže pomoću 3D olovaka! 3D olovka brizga grijanu plastiku koja se prilikom pisanja hladi i time omogućava izradu 3D oblika i struktura. Pripremili smo posebne šablone koje olakšavaju crtanje, a oni kreativniji mogu po vlastitom izboru izrađivati razne 3D predmete. Radionica crtanja 3D olovkom održat će se u Knjižnici u utorak, 8. siječnja, u 10:00 sati.

Micro:bit radionica namijenjena je svoj djeci koja žele naučiti osnove programiranja. Na zabavan način, izradom interaktivne igrice „Riješi se micro:bit krumpira“, učit ćemo osnove programiranja i što su uopće micro:bitovi. Radionica micro:bitova održat će se u Knjižnici u četvrtak, 10. siječnja, u 10:00 sati.

3D olovke, micro:bitovi i ostali materijali su osigurani te nije potrebno ništa ponijeti na radionice. Obje su radionice besplatne i namijenjene djeci od 10 do 14 godina. Na radionici mogu sudjelovati i djeca mlađa od 10 godina, ali u pratnji starije osobe.

ZBOG OGRANIČENOG BROJA OLOVAKA, LAPTOPA I MICRO:BITOVA, PRIJAVE NA OBJE RADIONICE SU OBAVEZNE!