Čepinski virtualni čitateljski maraton “MINUTA ZA ČITANJE”

Čepinski virtualni čitateljski maraton “MINUTA ZA ČITANJE”

Aktivno smo sudjelovali u virtualnom čitateljskom maratonu, Središnjem programu Mjeseca hrvatske knjige: “MINUTA ZA ČITANJE”.
Hrvatsko čitateljsko društvo pozvalo je knjižnice da se uključe u akciju čitanja naglas, poticanjem svojih korisnika da od 15. do 22. 10. šalju na njihove adrese elektroničke pošte šalju svoje videozapise čitanja u trajanju od jedne minute.
Tekstovi (dijelovi priče, poezija, slikovnica…) trebali su biti povezani s temom ovogodišnjeg MHK-a – Hrvatski autori u Godini čitanja.
Nekim smo korisnicima pomogli da svoju snimku naprave u Knjižnici.
Cilj je ove online akcije poticanje čitanja i pismenosti kroz popularizaciju čitanja iz užitka, kao temeljnog preduvjeta za razvoj spomenutih vještina, ali i kao neizostavnog kulturnog sadržaja u životu svakog pojedinca. Poziv je upućen svima bez ograničenja, osim minute kako bi što više sudionika došlo do izražaja.
Dana 22. listopada na Facebooku smo objavili pristigle videozapise uz obvezne ključne riječi: #minutazacitanje, #mhk, #hcd
Nikolina Pejić, diplomirana knjižničarka u OŠ M. Krleže Čepin čitala je ulomak iz autobiografskog romana Zlate Kolarić-Kišur “Moja zlatna dolina”:
https://www.facebook.com/Knjiznica.Cepin/videos/1844576245929802
Naša korisnica Lucija Tokić čitala je ulomak iz povijesnog romana “Duše robova” Ivana Aralice:
https://www.facebook.com/Knjiznica.Cepin/videos/457018482410417
Djevojčica Nika Barišić čitala je ulomak iz humorističkog romana Darka Macana “Knjige lažu”:
https://www.facebook.com/Knjiznica.Cepin/videos/618559776181960
Naša korisnica, Viktorija Baranjec, učiteljica u OŠ M. Krleže Čepin, pročitala je ulomak iz fantastičnog romana Krunoslava Mikulana “Zmaj ispod Staroga grada”:
https://www.facebook.com/Knjiznica.Cepin/videos/467506181227103
Zahvaljujemo svim sudionicama!