Izložba “Ajmo HRVATI se s hrvatskim književnicAma!”

Izložba “Ajmo HRVATI se s hrvatskim književnicAma!”

U fokusu su ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige bili hrvatski autori odnosno hrvatska knjiga, tema je glasila Hrvatski autori u Godini čitanja, a moto Ajmo hrvati se s knjigom!
U tom smo kontekstu prvu polovicu MHK (15.-29. listopada) posvetili hrvatskim književnicAma.
Izdvojili smo djela namijenjena djeci i mladima na Odjelu za djecu i mlade, a na Posudbenom odjelu za odrasle i u Čitaonici ona namijenjena odraslima.
I uvjerismo se kako jedva uspjesmo pronaći dovoljno prostora za izložiti sve što posjedujemo, a svaku smo autoricu predstavili samo jednim naslovom.
Često svjedočimo potpuno krivom uvjerenju kako naši književnici ne znaju pisati što doista nije tako, samo ne poznajemo dovoljno svoju nacionalnu književnost. Upravo je sada bila prilika postaviti si izazov i to promijeniti: dati si za zadatak pročitati barem jednu hrvatsku knjigu.
Korisnici su rado razgledali našu izložbu koja ih je potaknula da posude nešto i, kako sami konstatiraju, nisu pogriješili.
Koristimo prigodu zahvaliti Ministarstvu kulture i medija na odobrenim sredstvima za nabavku novih žičanih panoa zahvaljujući čemu smo i mogli postaviti izložbu ovih razmjera.