Čitali smo djeci DV Zvončić

Čitali smo djeci DV Zvončić

Ovogodišnja je manifestacija Mjesec hrvatske knjige posvećena kulturnoj baštini. Glavna je tema Baš baština, a moto (U)čitaj nasljeđe! pri čemu je osnovni motiv glagoljica kao posebnost hrvatske baštine, nacionalnog i kulturnog identiteta.

I ove smo godine, kao i dosad kada smo čitali pod zvijezdama, krošnjama, sto na sat, zajedno i sl., 23. listopada sudjelovali u jednodnevnoj akciji s ciljem popularizacije čitanja, kada se čita na različitim lokacijama na cijelom području Republike Hrvatske.

Kako je naša Knjižnica bila zatvorena više od 6 mjeseci, odlučili smo čitati baš u Knjižnici i to djeci DV Zvončić Čepin pod motom (U)čitaj nasljeđe!.  Posjetile su nas tri skupine djece, a slikovnice Priča o zecu i Vjeverica Cok i Mrakača Zubata pročitala je volonterka Jovanka Šutak. Zahvaljujemo joj na darovanom vremenu. Djeca su uživala. Nadamo se da će to potaknuti i druge roditelje i na posjete knjižnici sa svojom djecom, ali i na aktivizam i volontiranje u zajednici. Svi su dobrodošli.

Djeca nas uvijek razvesele svojim lijepim rukotvorinama: crtežima i ručno izrađenim slikovnicama. Ovom su nam prigodom donijeli crtež puža, Slikopriče, Jednom davnoooo i Crvenkapicu te Kako je suncokret izgubio lice.

Kako je trenutno u Knjižnici izložba slika „Animalizam u slici“ Branka Jalovičara, djeca su rado razgledala slike. Upravo se i oni bave temom životinja te smo zaključili kako se današnja posjeta Knjižnici savršeno uklopila u njihov Plan i program.

Žao nam je što, zbog Uredbe o zaštiti osobnih podataka ne smijemo objavljivati fotografije djece. Nadamo se da ćemo se ovoj novini što prije svi zajedno prilagoditi i pronaći zajednička rješenja kako bismo i dalje svi mogli uživati u motivacijskim fotografijama naše dječice.