Održana prva radionica izrade svijeća od voska

Održana prva radionica izrade svijeća od voska

Udruga Breza, s Knjižnicom kao partnerom, organizira radionice koje će se provoditi u Knjižnici tijekom Mjeseca hrvatske knjige. Projekt sufinancira općina Čepin.

Radionicama se želi postići međugeneracijska solidarnost te se kroz zajedničke aktivnosti unaprijediti kvaliteta života građana općine Čepin. Održat će se sveukupno šest radionica – dvije radionice izrade svijeća od voska, radionica ukrašavanja svijeća salvetnom tehnikom, dvije radionice izrade nakita od filca te radionica oblikovanja gline.

U srijedu, 24. listopada, održana je prva radionica izrade svijeća od voska. Radionicu je vodila gđa Anica Pašalić iz udruge Breza. Polaznicima radionice pokazala je proces izrade svijeća i gotove radove s prošlih radionica. Nakon uvodnog dijela, polaznici su pristupili samostalnoj izradi svijeća i ukrašavanju istih. Svijeće je potrebno ukrasiti i doraditi još dok su vruće tako da su spretne ruke naših korisnika uspjele izraditi uistinu različite i bogato dorađene svijeće. Ugodna i opuštena atmosfera koja je potrajala kroz cijelu radionicu, puna dva sata, omogućila je svima stjecanje novih vještina te ih obogatila za još jedno novo iskustvo.

Veselimo se nadolazećim radionicama i ne sumnjamo da će nam biti zabavno. Nadolazeće radionice izrade svijeća od voska i ukrašavanje svijeća salvetnom tehnikom, koje će se održati u petak (26.listopada), su popunjene. Sve zainteresirane pozivamo da se informiraju i prijave na vrijeme za ostale radionice.