Dan sigurnijeg Interneta – 10. veljače

Dan sigurnijeg Interneta inicijativa je koja je pokrenuta 2004. godine i od tada se nastavlja širiti na države diljem svijeta te se obilježava svake godine, drugog dana drugog tjedna u veljači.  Ova inicijativa jednom godišnje poziva na uključivanje u aktivnosti za stvaranje sigurnijeg i boljeg Interneta za djecu i mlade.

Stvorimo bolji Internet zajedno“ slogan je ovogodišnjeg Dana sigurnijeg Interneta koji se obilježava 10. veljače. Cilj akcije je promicanje sigurnije uporabe Interneta, mrežnih tehnologija te mobilnih telefona posebice među djecom i omladinom diljem svijeta. U današnje vrijeme sve su više prisutni protuzakoniti i štetni sadržaji i ponašanja te se želi osvijestiti  mlade o pravilnijem i sigurnijem korištenju Interneta.

U našoj knjižnici možete pronaći zanimljive knjige koje se bave problematikom Interneta, društvenih mreža te virtualnog svijeta općenito. Također, priredili smo i izložbu na kojoj se možete informirati o novim prijetnjama na Internetu kao što je cyberbullying, pročitati ponešto o bontonu na Internetu te naučiti kako sačuvati vlastiti identitet na društvenim mrežama.