Danas ti čitam – posjet dječjem vrtiću Zvončić

Danas ti čitam – posjet dječjem vrtiću Zvončić

23. listopada, kao i svake godine, dan je posvećen cjelodnevnom čitanju gdje god se to može upriličiti. Ovogodišnji događaj održava se pod nazivom Danas ti čitam.

Vremenske su neprilike spriječile dolazak djece iz vrtića u Knjižnicu, no to nije spriječilo nas da posjetimo DV Zvončić. Posjetili smo starije skupine, a obje grupe su nas dočekale s velikim osmjehom i iščekivanjem.

Kolegica, knjižničarka škole Miroslav Krleža, Nikolina Pejić je započela s čitanjem Najveće knjige na svijetu. Djeca su se radoznalo okupila oko Nikoline te proučavala veliku slikovnicu koju je donijela. Pedagoginja osnovne škole Vladimir Nazor, Marija Marinović, pročitala je djeci jednu od Priča za laku noć, koju je rado čitala svojoj djeci dok su bila malena. Zadnja je prvoj skupini čitala knjižničarka osnovne škole Vladimir Nazor, kolegica Ingrid Propadalo. Ingrid je djeci pročitala jednu iz niza slikovnica o Petri – Petra ne želi ići na spavanje. Prva grupa, koja broji 23 djece, uživala je u pročitanim slikovnicama.

Druga starija grupa, njih 26-ero, dočekala nas je u dobrom raspoloženju i spremna za slušanje priča. Psihologinja osnovne škole Vladimir Nazor, Marija Kasapović pročitala je djeci slikovnicu Mrav dobra srca. Marija je dovela i svoje dvije curice koje su uživale zajedno s drugom djecom u pričama, a posebno su uživale u priči svoje mame. Antonio Bičvić, voditelj košarkaške akademije u Čepinu, pročitao je djeci slikovnicu Iz života jednog mrava. Nikolina je i ovoj skupini pročitala živopisnu slikovnicu Najveća knjiga na svijetu. A naša knjižničarka, Marina Liović, završila je ciklus čitanja djeci humorističnom slikovnicom Moraš donijeti šešir.

Djeca iz starije B skupine, izradila su, već tradicionalno, svoju slikovnicu sa osmišljenim crtežima i tekstom koju su nam poklonila.

Nadamo se da su djeca uživala u pročitanim pričama, a mi smo se svakako zabavili i uvijek iznova uživamo u društvu naših najmlađih!