Izložba stripa “Pas koji je nosio petarde na leđima”

Izložba stripa “Pas koji je nosio petarde na leđima”

U suradnji sa Željkom Gašićem, predsjednikom Udruge ljubitelja stripova StripOS, postavljena je izložba stripa „Pas koji je nosio petarde na leđima“.

Strip su nacrtali mladi crtači iz Udruge obitelji djece s autizmom DAR – T. L., Domagoj Barinić, Mihael, Sven, Ana, Sara Horvat, Dominik i Sven P. Na radionicama crtanja stripa, pod mentorstvom Nenada Barinića, nacrtali su osam stranica stripa o psu koji nosi petarde na leđima. Nacrtanim stripom, djeci s autizmom omogućuje se direktno sudjelovanje u kulturnim aktivnostima, a strip je izrađen s ciljem da se ukaže na štetnost pucanja petardi i strah koju izaziva kod djece s autizmom.

Izložba je postavljena u više gradova u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji. Čepinsku izložbu možete pogledati sve do kraja siječnja u prostorijama Centra za kulturu. Također, uz izložbu je dostupan i besplatni primjerak stripa kojeg možete preuzeti u Knjižnici Centra za kulturu Čepin. Organizator radionica i izložbi je Udruga StripOs, a pokrovitelj Ministarstvo kulture i medija RH.