Knjižnica u vrtiću

Knjižnica u vrtiću

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige, posjetile su nas starije vrtićke skupine, no kako bi i naši najmlađi saznali ponešto o knjižnici odlučili smo ih posjetiti.

Mlađa vrtićka i starija jaslička skupina dočekale su nas u igri i veselom raspoloženju. Nakon što smo im rekli par riječi o knjižnici i što sve mogu pronaći u njoj, čitali smo im slikovnice i zagonetke.

Gđa Nada Markić, članica čitateljskog kluba KljučČ, pridružila nam se i čitala mališanima slikovnice. Pročitala je jednoj skupini slikovnicu Medo i klavir, a drugoj Vuk koji je ispao iz knjige. Nakon čitanja, djeca su pogađala zagonetke o jesenskim i šumskim životinjama uz mnogo zabave i smijeha. Mlađa vrtićka skupina otpjevala nam je par pjesmica i poklonila slikovnicu Maca papučarica koju su sami izradili.

Ovi kratki posjeti razvesele nas i zahvalne smo odgajateljicama koje nas uvijek rado prime i shvaćaju važnost čitanja djeci. Stoga smo napravili plakat o važnosti čitanja slikovnica i poklonili ga vrtiću zajedno s knjižničnim vodičima za korisnike i brošurama o važnosti čitanja.