Sastanak čitateljskog kluba u Mjesecu hrvatske knjige

Sastanak čitateljskog kluba u Mjesecu hrvatske knjige

Članice čitateljskog kluba KljučČ sastale su se u utorak, 30. listopada, ispred kućice-knjižnice i napunile ju novim knjigama. zavirite u kućicu i provjerite što smo vam priredili!

Prije rasprave o knjizi, obilježili smo Mjesec hrvatske knjige igrom ‘Naši naslovi na glagoljici’. Svatko je dobio jedan naslov djela, koje smo čitali, i napisao ga na glagoljici pomoću prigodnih straničnika Mjeseca hrvatske knjige na kojima se nalazi glagoljica. Uz smijeh, provježbali su glagoljicu i naučili nešto novo.

Ovaj mjesec članice su čitale knjigu Grad lopova autora David Benioff. Radnja knjige započinje najhladnije zime u povijesti, u izgladnjelom gradu pod opsadom, dvojica zatvorenika bačeni su zajedno u prilično beznadnu avanturu. Lev, sramežljivi tinejdžer i zaljubljenik u šah, i Kolja, karizmatični hazarder. Imaju tjedan dana za vrlo neobičnu misiju: pretražiti opustošenu unutrašnjost Rusije u potrazi za tucetom jaja. Ako se vrate u Petrograd praznih ruku, umrijet će.

Liši li nas rat humanosti? Uz pravu motivaciju, jesmo li svi spremni ubiti? Ono što je jednome bezvrijedno, može li drugome značiti život? Mnoga ozbiljna pitanja pokrenula su raspravu, no dotakli smo se i priča naših baka i djedova koji su proživjeli rat. Mnoge neispričane priče zapravo su vrijedne pričanja i usmenom predajom možemo oživjeti doživljaje naših predaka.

Knjigu smo ocijenile prosječnom ocjenom 3,85. U studenom čitamo Sretni ljudi čitaju i piju kavu, a svi ste pozvani pridružit nam se u raspravi uz dobru knjigu i kavu.