Mala radionica ilustracije

Mala radionica ilustracije

Po prvi puta, u suradnji s Društvo Waldinger – Škola crtanja i slikanja, organiziramo radionice ilustracije.

Radionica je za polaznike besplatna, sve smo potrebno osigurali kroz suradnički projekt. Tri su grupe polaznika:

ODRASLI – 16., 17., i 18. srpnja od 16 h do 19 h (utorak, srijeda, četvrtak)

MJEŠOVITA – 23., 24., i 25. srpnja od 16 h do 19 h (utorak, srijeda, četvrtak)

DJECA – 29, 31. srpnja i 2. kolovoza od 9 h do 12 h (ponedjeljak, srijeda, petak)

PRIJAVE na: https://docs.google.com/…/18WU4WrsaoJGgMMfl0j9f…/edit…

Na radionici, od tri dana po tri sata, upoznat ćete se s izradom ilustracija po zadanim i vlastitim pričama i idejama. Pri radu ćete se upoznati s osnovama crtanja i slikanja u razradi ideje i izradi završne ilustracije. Upoznat ćete mogućnosti ilustracije i izražavanje kroz vizualnu umjetnost, ilustraciju u svakodnevnom životu, ilustraciju u slikovnicama, ilustraciju kao naslovnicu knjige i dr.

Na radionici ćete se upoznati i kako su dječje knjige ilustrirane. Na taj će način radionica djecu približiti čitanju slikovnica i dječjih knjiga. Osim toga, stečeno će znanje i vještine biti poticajno i moći ćete ih primijeniti i u izradi vlastitih slikovnica kao i na ilustriranje knjiga.

Na radionici ćete se kroz crtačke i slikarske tehnike (olovka, tanki flomaster, uljna pastela) upoznati s pojmovima bliže i dalje prostorne kompozicije, kompozicije motiva na papiru, tonske i grafičke modelacije, odnosa pozitivnog i negativnog prostora, utjecaja bjeline na prizor, odnosa slike i teksta, primjene ilustracije, izrade vlastite ilustracije po zadanoj priči, izrade slikovnice.

Iskoristite jedinstvenu priliku i naučite nešto novo i zanimljivo!