Centar za kulturu Čepin

Najava Mjeseca hrvatske knjige 2017.

Bliži nam se još jedan Mjesec hrvatske knjige. Radi se o manifestaciji koja se svake godine obilježava od 15. listopada do 15. studenoga. Ovogodišnja je manifestacija posvećena enciklopedistici.

Svake godine se trudimo imati što bogatiji i raznovrsniji program. Stoga smo ove godine priredili mnoge aktivnosti, predstavljanje slikovnice i putopisno predavanje.

Kako je ovogodišnja manifestacija posvećena enciklopedistici, otvaramo ju u ponedjeljak, 16. listopada, izložbom od „Od A do Ž“. Izložba će biti postavljena u Knjižnici do 31. listopada. Također, pozivamo sve korisnike da u ponedjeljak, 16. listopada, vrate zaboravljene knjige bez naplate zakasnine.

U ponedjeljak, 23. listopada, organiziran je posjet skupina iz dječjeg vrtića Zvončić Knjižnici u sklopu obilježavanja dana posvećenog cjelodnevnom čitanju. Cilj nam je osvijestiti važnost čitanja najmlađima te ih upoznati s vrijednostima lokalne knjižnice.

Predstavljanje slikovnice „Medvjed, ovan i med autora Zvonimira Tucaka i ilustratorice Valentine Hefer iz Čepina, održat će se u srijedu, 25. listopada, u 18:00 sati. Pozivamo vas da posjetite predstavljanje slikovnice te podržite našu mladu lokalnu ilustratoricu u njenom stvaralaštvu. U predstavljanju će sudjelovati i uvaženi osječki ilustrator Dražen Jerabek.

A što ti misliš o knjizi? je aktivnost koju provodi čitateljski klub KljučČ, a uključuje posjet mladih čitatelja iz osnovne škole „Miroslav Krleža“ iz Čepina u utorak, 31. listopada, u 18:00 sati. Cilj nam je predstaviti i promovirati čitateljski klub i čitanje te potaknuti mlade na razmišljanje o pročitanom. Također, pozivamo sve zainteresirane da se uvijek mogu priključiti našem čitateljskom klubu čije je okupljanje svakog zadnjeg utorka u mjesecu u 18:00 sati.

U drugom dijelu Mjeseca hrvatske knjige, odnosno od 02. do 15. studenoga, bit će postavljena izložba Knjižnica u zajednici.

U suradnji s učiteljicom Renatom Viviora-Rous i njenim učenicima prvog razreda osnovne škole Vladimira Nazora, organizirat ćemo radionicu na kojoj će se izrađivati Slovarica Čepina.

Iznimno nam je zadovoljstvo što ćemo ugostiti poznatog putopisca Tomislava Perka. Njegovo putopisno predavanje će se održati u Knjižnici u ponedjeljak, 06. studenoga, u 18:00 sati.

Dan hrvatskih knjižnica obilježava se 11. studenoga. Stoga smo organizirali Dan otvorenih vrata u petak, 10. studenoga, na kojem ćemo omogućiti besplatan upis u Knjižnicu.

Tijekom cijelog Mjeseca hrvatske knjige, održavat će se prodaja knjiga po cijeni od 15 kuna. Sve knjige bit će izložene u posudbenom odjelu, a mogućnost kupnje imaju svi, neovisno o tome jesu li članovi Knjižnice.

Svi ste dobro došli!