Obilježili smo Dane općine Čepin

Knjižnica je Dane općine Čepin obilježila dvotjednom izložbom „Novo ruho Zavičajne zbirke“, programom u DV „Zvončić“ i Danom otvorenih vrata.

Tradicionalno svake godine izlažemo novitete Zavičajne zbirke. Ove smo godine izdvojili ovogodišnje zbirke poezije: „Ugaoni kameni ljudskog iskustva“ Mladena Pačara, „Hvala ti milo moje“ Franje Kopeckog i „Znamenje sreće“ Milice Krasnić, stručne knjige: „Vječni Miladinovi“ Blagoja Jovanovskog, „Povijesni i zemljopisni opis Kraljevine Slavonije i Vojvodstva Srijema“, „Iz prošlosti Slavonije, Srijema i Baranje“ Igora Karamana, monografije“ Čepin“ , „OŠ Miroslava Krleže Čepin“, „Osječko-baranjska županija“ i „Leksikon naselja Hrvatske“, kao i nezaobilaznu zbirku matematičkih udžbenika i zbirki zadataka „Tao matematike“ Mladena Pačara i Maje Katalinić. Osobito smo ponosni na dvije slikovnice kojima su autorice i teksta i ilustracije dvije čepinske djevojčice/djevojke: „Čarobnjakova torba“ Laure Jakovljević i „Lunine pustolovine“ Valentine Hefer. Izložen je i časopis „Essehist“ u kojem o povijesti Čepina piše Hrvoje Pavić te nulti broj „Kupusare“ našeg novoosnovanog Medijskog centra kao i DVD-i: „Dan šale i druženja“, „Debeli i mršavi“ i „Pet na pet“ Franje Kopeckog. Izložbu je moguće razgledati od 25. svibnja do 5. lipnja u uredovno vrijeme Knjižnice.

U srijedu, 27. svibnja, u 10:00 sati smo se uputili u DV „Zvončić“. Za dvije skupine predškolaca smo organizirali susret s učenicima 2.b razreda OŠ V. Nazor Čepin. Jedna je skupina izvela plesnu točku “Znanstvenik je fora“, a druga “Ljubav u vrtiću“. U pratnji knjižničarke su bile i dvije djevojčice koje rado čitaju i sudjeluju u našim programima: Lu Maršalek i Klara Valenteković. Djeci je čitala i učiteljica Renata Viviora-Rous, a na kraju su svi zapjevali svima dragu pjesmu “Kad si sretan“. Na taj smo način predškolcima željeli prenijeti poruku kako škola nije “bauk” već ugodno mjesto učenja i druženja, gdje će samo nadograđivati ono što su ih “tete” u vrtiću godinama marljivo poučavale. Naravno, Knjižnica je svima njima podrška, kako u obrazovanju i razvoju kreativnosti, tako i u odrastanju i provođenju slobodnog vremena.

U četvrtak, 28. svibnja smo organizirali Dan otvorenih vrata kada su se svi mogli besplatno učlaniti u Knjižnicu.Ovu je mogućnost iskoristilo 25 osoba, tijekom dana je Knjižnicu posjetilo 89 korisnika koji su posudili 152 knjige, a 5 jedinica koristili u Čitaonici te 3 korisnika koristila računala s pristupom internetu 320 minuta.