OBILJEŽILI SMO NOĆ KNJIGE, 23. travnja 2019.

OBILJEŽILI SMO NOĆ KNJIGE, 23. travnja 2019.

Osmu godinu zaredom održana je manifestacija Noć knjige s temom „Omiljeni likovi i junaci iz svijeta knjige i stripa“, a zaštitni znak ovogodišnje manifestacije je Knjigomir, junak s posebnim moćima koje mu je priskribilo čitanje. Knjigomirova je misija prenijeti poruku o vrijednosti knjige i važnosti čitanja u Noći knjige 2019.

U programskoj matineji, ugostili smo mješovitu skupinu djece DV „Zvončić“ Čepin. Razgovorom o omiljenim junacima iz dječjih knjiga promišljali smo o likovima s kojima se poistovjećujemo, s kojima odrastamo, putujemo i otkrivamo nepoznate krajeve, rješavamo najteže zadaće, od kojih smo učili kako se nositi s izazovima stvarnog svijeta. O njima smo željeli potaknuti i međugeneracijski dijalog, propitujući imamo li iste heroje koje su imali naši mame, tate, djedovi i bake, poistovjećujemo li se s njima ili pak pronalazimo nove? Vježbenica Karla je djeci pročitala slikovnicu „Vuk koji je zalutao u zemlju bajki“. Djeca su u igri skrivača tragala za svojim omiljenim junacima, a najbrži pronalazač je dobio slikovnicu na dar. Jedna je slikovnica darovana i DV Zvončić kako bi mogli zajednički čitati.

Knjigu, čitanje i knjižnicu smo popularizirali i uvijek poželjnim akcijama besplatnog upisa i oprosta zakasnine. Upisano je 30 članova, od kojih 4 prvi puta.                                                   

Dan je završen radionicom „Novo ruho starih junaka“ kojom smo starim novinama podarili novo ruho proljetnih vjenčića koji će resiti domove polaznica. Ana-Marija Hećimović je uspješno svoju strast prema ovoj tehnici prenijela i na polaznice radionice.