Sastanak čitateljskog kluba u ožujku

Sastanak čitateljskog kluba u ožujku

Po izboru članice kluba, čitateljice su čitale, a na kraju mjeseca i raspravljale, o knjizi Kad vrag drži svijeću autorice Karin Fossum.

Dvojica tinejdžera Andreas i Zipp provode poslijepodne kružeći autom po gradu i tražeći novac za pivo. Prvo kradu torbicu mladoj majci s djetetom u kolicima sasvim nesvjesni da će ovaj napad imati tragične posljedice. Nakon nekoliko popijenih piva i odgledanog filma, nastavljaju kružiti gradom. Sve završava napadom na stariju ženu u čiju se kući Andreas ušuljao s nožem. Međutim, Andreas nikad nije izišao iz kuće. Inspektori Sejer i Skarre započinju potragu za nestalim mladićem, no njegov prijatelj Zipp tvrdoglavo šuti o događajima kobne noći i onome što je zapravo prethodilo napadu na staricu. Istodobno Irma, žena u čijoj je kući Andreas završio, ima vlastite dileme kako se riješiti mladića koji leži u njenom podrumu.

Što naizgled obične ljude pretvori u monstrume spremne počiniti teški zločin? Iako nam autorica nudi na prvi pogled vrlo zanimljiv i intrigantan triler, čitateljice su ga ocijenile prosječnom ocjenom 3,2. Većinu roman nije oduševio, no drago nam je što smo ga pročitale.