Centar za kulturu Čepin

Posjet djece Dječjeg vrtića ZVONČIĆ

U sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige Knjižnicu je posjetilo dvadeset četvero djece starije skupine Dječjeg vrtića Zvončić iz Čepina u pratnji odgajateljica Mire Ostojić i Ines Pavošević.

Knjižničarke su priredile kratki igrokaz Od korice do police kao uvod u upoznavanje s knjižnicom i pravilnim načinom korištenja knjiga, pogledali su izložbu Kako NE postupati s knjigama, iz fonda su izdvojene interesantne knjige primjerene njihovu uzrastu, a imali su prilike vidjeti kako odrasla korisnica vraća i posuđuje građu. Djeca su Knjižnici poklonila slikovnicu Ježeva kućica, koju su sami izradili, a mogli su pogledati izložene sve slikovnice koje su dosada darivali, a Knjižnica ih je sačuvala. Knjižnica je djeci darovala nekoliko slikovnica koje će moći koristiti u vrtiću, podijeljeni su im straničnici Knjižnice i Vodič za korisnike kao i note pjesmice Knjiga sa željom da ju nauče pjevati. Na rastanku su im podijeljeni slatkiši kako bi im prvi susret s knjižnicom ostao u „slatkom“ sjećanju.

Nadamo se da će djeca razgovarati u svojim obiteljima o današnjem iskustvu i postati aktivni korisnici naše Knjižnice te ćemo tako zajedno aktivno odrastati i stariti.