Posjetile su nas štićenice Stambene zajednice „Breza“ iz Čepinskih Martinaca

U Čepinskim Martincima od 2001. godine djeluje Stambena zajednica „Breza“ s ciljem pomaganja djeci i mladima od 12-e do 21-e godine kod kojih je izostala primjerena obiteljska podrška, a isti imaju poteškoća u ponašanju, školovanju i kvalitetnom razvoju. Posjetili su nas u četvrtak, 29. siječnja.

Upoznali smo ih s radom naše knjižnice i načinima na koji mi možemo njima pomoći te dogovorili mogućnosti daljnje suradnje. Stambena je zajednica osnovana kao prva proizvodna zajednica u Hrvatskoj u kojoj djeca i mladi uče razne životne vještine (vođenje kućanstva, kuhanje, povrtlarstvo, voćarstvo, izrada svijeća, briga o životinjama, osnove stolarskog zanata), nastoje se afirmirati kroz rad, steći potrebno samopouzdanje i pozitivnu sliku o sebi kako bi se primjereno uklopili u život u zajednici, a kasnije i u samostalnom životu. Knjižnica će biti prostor u kojem će moći iskazati svu svoju kreativnost kroz radionice i druge aktivnosti te podrška u njihovu obrazovanju i osobnom rastu i razvoju.

Sve su štićenice besplatno upisane u našu knjižnicu i dogovorili smo mjesečne organizirane posjete knjižnici. U ugodnom druženju s djevojkama, saznali smo koji su njihovi interesi i dosadašnje čitateljske navike. Veselimo se započetoj suradnji i uvjereni smo da će svaka knjiga i zajednička aktivnost doprinijeti kvaliteti života i zdravom i uspješnom razvoju djevojaka Stambene zajednice „Breza“.