Predstavljena monografija Dobrovoljnog vatrogasnog društva Čepin

Predstavljena monografija Dobrovoljnog vatrogasnog društva Čepin

Dobrovoljno je vatrogasno društvo 2018. godine proslavilo 130 godina uspješnog djelovanja na području općine Čepin. Tim povodom objavljena je velika monografija koju su realizirali u suradnji s profesorom Vinkom Ivićem.
Jučerašnjem predstavljanju knjige prisustvovali su mnogi mještani koji su imali priliku čuti profesora Vinka Ivića koji posjeduje bogato znanje o povijesti Čepina, a svojim zanimljivim i jednostavnim pripovijedanjem uistinu zaokupi slušatelja. Prisutne je pozdravio općinski načelnik Dražen Tonkovac. Uz samog autora, monografiju su predstavili i recenzenti dr.sc. Dražen Kušan, ravnatelj Državnog arhiva u Osijeku i Tomislav Nađ, zamjenik zapovjednika DVD Čepin.
Riječ je o izdanju u kojem je na 256 stranica dan cjeloviti prikaz djelovanja DVD-a Čepin tijekom povijesti, njegov značaj i uloga koju je Društvo imalo u vatrogastvu te doprinos kojeg su njegovi članovi dali u društvenom i kulturnom razvoju Čepina. Temeljna sadržajna misao vodilja knjige je, naravno, vatrogastvo. No navedena tema ispričana je kroz kontekst vremena i događaja s posebnim osvrtom na ljude koji su obilježili 130 godina čepinskog vatrogastva. Uz pregršt fotografija i izvorima potkrijepljenim povijesnim činjenicama uistinu se radi o iznimno vrijednom djelu za naš zavičaj.
Ovaj ćemo vrijedni naslov brižno čuvati u Zavičajnoj zbirci, a bit će dostupan i za posudbu. Kako je predstavljanje monografije zaključeno najljepšim riječima: „Čitajmo!“, pozivamo vas da svakako uzmete u ruke ovu knjigu, listate i čitate. Zapis o knjizi možete pronaći u našem katalogu: http://161.53.208.100/cgi-bin/lb02/unilib.cgi…