RADIONICA „INFORMACIJSKE VJEŠTINE DJECE PREDŠKOLSKE DOBI“

RADIONICA „INFORMACIJSKE VJEŠTINE DJECE PREDŠKOLSKE DOBI“

Razveselila nas je odlična posjećenost radionice „Informacijske vještine djece predškolske dobi“ koju pod mentorstvom izv.prof. dr. sc. Ivane Martinović s Odsjeka za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Osijeku provodi asistentica Mihaela Grgić.
Kroz motivacijsku temu tigra, kao omiljene životinje djece, poučeni su kako kroz tri koraka (planiraj, učini, pregledaj) istražiti o temi, kako vrednovati izvore te kako ih prezentirati.
Iako je radionica potrajala duže od jednog sata, djeci nije bilo dosadno, dapače, rado su surađivala te na kraju naučila sve činjenice o tigrovima koje su im prije radionice bile upitnicima iznad njihovih glavica.
Djeca su pogledala motivacijski video, čitala, bojala, ispunila upitnike, izradila plakate. I uživala u dobrom društvu, smijehu… Kroz igru su puno naučila. A postali su i superjunaci te dobili svoje zvijezde, plašteve, pohvalnice i nagradni slatkiš te se razdragani uputili svojim domovima. A jedna je polaznica rado zasvirala naš pianino… i oduševila nas.
Zahvaljujemo Mihaeli na izvrsnoj radionici, a predškolarci i njihovi roditelji dobro znaju gdje je najbolji izvor informacija – u Knjižnici! Dječji će plakati biti izloženi na Dječjem odjelu kao motivacija ostaloj djeci.