SASTANAK ČITATELJSKOG KLUBA KLJUčČ u studenom 2022.

SASTANAK ČITATELJSKOG KLUBA KLJUčČ u studenom 2022.

Sinoć je naš KljučČ održao svoj sastanak u studenom.
Raspravljalo se o knjizi “Put srca” / Deb Caletti

Iako se u početku čitanja čini još jednom knjigom za tinejdžere, oduševljeni snažnom i važnom porukom ovog slojevitog psihološkog obiteljskog romana, ocijenili smo ga čistom peticom. Stoga ovu knjigu preporučamo svima: i mladima, ali i roditeljima. Ne propustite pročitati!
Pod teretom tuge, krivnje i slomljena srca mlada junakinja odluči trčati s jednog kraja Amerike na drugi. Podrška obitelji, u prvom redu fantastičnog djeda, i prijatelja pomažu joj da se nosi s traumom i pronađe svoj put k iscjeljenju. Ne trči da bi skrenula pozornost na sebe, već da bi iscijelila sebe, ali uz medijsku podršku postaje glas koji se ČUJE.
S jedne strane emocionalna i tužna priča, a s druge puna nade i ljubavi. Likovi su zanimljivi, svakodnevni, s posebnom dinamikom između članova obitelji kojima je život posut trnjem. Opisi su krajolika vjerni, poput filmskih kadrova. Glavna je junakinja slomljena srca, ali ono i dalje KUCA. Njezina iskrena priča istovremeno i šokira i rasplače, tjera nas da vjerujemo u sebe, da ne posustajemo, da se borimo do posljednjeg daha.

I zahvaljujući ovako poticajnom predlošku i novim članovima koji su nam se pridružili, sat i pol je proletio u ugodnom razgovoru i druženju…da smo zaboravili fotografirati. Oduševljeni smo novopridruženim članovima, broj nam polako, ali sigurno raste – sada nas je petero .

Naredni je susret 15. prosinca, prigodno čitamo “Kako preskočiti Božić” / John Grisham. Pridruži nam se!

” Nedostajale su joj knjige, ali ih se boji, kao i glazbe. Od knjiga dublje osjećaš stvari. Udaraju po osjetljivim mjestima.”