SASTANAK ČITATELJSKOG KLUBA MLADIH U LIPNJU

SASTANAK ČITATELJSKOG KLUBA MLADIH U LIPNJU

Ovaj mjesec naš čitateljski klub mladih druženje je posvetio knjizi “Tisuću poljubaca” autorice Tillie Cole.
Vječno prijateljstvo Runea i Poppy godinama je preraslo u trajnu ljubav, sve dok jednog dana sve što su gradili nije stavljeno na kušnju. Naime, Rune mora napustiti njihov mali grad i vratiti se u rodnu Norvešku. Nakon dvije godine odvojenosti, Rune se vraća, no više nije isti mladić kojeg je Poppy voljela.
Ovaj ljubavni roman drugačiji je od svih ostalih. Priča predivnu i emotivnu priču o ljubavi između dvoje mladih ljudi. Njegova glavna snaga je u emocijama koje probuđuje u nama. Pokazuje nam koliko ljubav može biti jaka. Koliko je ljubav predivan i čisti osjećaj, ali isto tako može i neizmjerno boljeti.
Od srca vam preporučamo da pročitate “Tisuću poljubaca”, ali i da dok čitate priredite za svaki slučaj paket maramica. To je knjiga koja se ne zaboravlja.
Dijelimo i pripovijest iz knjige koja nas se posebno dojmila.
“Dok su hodali plažom, osoba je na tamnom nebu gledala svoj život. U svakom prizoru iza nje su ostajali tragovi dva para nogu. I dok su se prizori nizali, svaki je nosio sa sobom trag njihovih stopa. Kad su svi prizori odigrani, osoba se osvrnula i, gledajući tragove, primijetila nešto čudno. Primijetila je da je u najtužnijim ili najočajnijim razdobljima njezina života postojao samo jedan par otisaka. U sretnijim vremenima uvijek su bila dva. Osoba je zbog toga bila uznemirena. Gospodin je rekao da će, kad mu čovjek posveti život, ići s njim kroz sve uspone i padove. Osoba je zato upitala Gospodina zašto ju je u najgorim trenucima života napustio. Rekao joj je da je s njom hodao cijeli život. Ali, objasnio je da u trenucima kada je postojao trag samo jednog para nogu, ona nije hodala. On ju je nosio.”
Za idući susret čitamo knjigu Angele Marsons “Izgubljene djevojčice”.
Pozivamo sve mlade da nam se pridruže u čitanju i našim zanimljivim razgovorima.
Javite se osobno u Knjižnicu, na tel 381-307, u inbox ili na e-mail: sara.lukavec@czk-cepin.hr