Sat lektire u mjesnoj knjižnici

Naša knjižnica već dugi niz godina izvrsno surađuje s dvjema osnovnim školama u Čepinu. Ovom smo prilikom dogovorili obradu lektire „Regoč“ Ivane Brlić-Mažuranić s prvim b razredom OŠ Vladimir Nazor pod vodstvom učiteljice Renate Viviora Rous.

utorak, 29. travnja, učenici su napustili svoju učionicu i u 11:40 stigli u našu knjižnicu. Udobno su se smjestili i započeo je, pomalo drugačiji, sat lektire. Učenici dramske skupine viših razreda izveli su igrokaz „Regoč“ i tako motivirali učenike za rad. Voditeljica knjižnice Marija Čačić upoznala je učenike s likom i djelom Ivane Brlić-Mažuranić te njezinim istaknutim mjestom, kako u hrvatskoj, tako i svjetskoj književnosti. Pogledali su kratki film o Ivaninom životu i radu te prionuli radu u skupinama. Prva je skupina osmišljavala naslovnicu, druga uvela u priču novi lik, treća pisala poruke i misli iz djela, četvrta pisala pismo Ivani, peta opisala Regoča i Kosjenku, a šesta, glazbena skupina, napisala je pjesmu i otpjevala ju.

Sva su djeca pročitala svoje radove, a učiteljica Renata ih je skupila u „knjigu“ koju su darovali knjižnici, gdje će biti izložena i mogu ju pogledati i druga djeca koja rado borave u našem dječjem „kutiću“.

Učenici su bili zainteresirani za rad, marljivo odradili svoje zadatke, a na kraju još jednom zapjevali. Bilo je veselo, živo, razigrano…Nadamo se da su uživali u satu lektire u mjesnoj knjižnici.