SUDJELOVALI SMO U NACIONALNOM KVIZU ZA POTICANJE ČITANJA

SUDJELOVALI SMO U NACIONALNOM KVIZU ZA POTICANJE ČITANJA

U Godini čitanja, u fokusu su ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige bili hrvatski autori odnosno hrvatska knjiga, tema je glasila Hrvatski autori u Godini čitanja, a moto Ajmo hrvati se s knjigom! Naziv je ovogodišnjeg Nacionalnog kviza za poticanje čitanja bio Šest autora traži čitatelja.
Kviz se nalazio na mrežnoj stranici: https://www.mhk.hr/kviz/, a mogao se riješiti do 22. listopada 2021. godine.
Na mrežnim stranicama Kviza može se pročitati sve vezano uz Kviz, pravila, najčešće postavljena pitanja, a na njoj su objavljeni i pobjednici Kviza. Osim što smo djecu poticali na sudjelovanje, znali su da nam se mogu obratiti ukoliko imaju bilo kakvih nedoumica i dodatnih pitanja.
Pobjednica Nacionalnog kviza za poticanje čitanja 2021. iz naše Knjižnice, LANA BARIŠIĆ, dolazi, kao i uobičajeno, posuditi nove knjige za čitanje, u društvu mlađe sestrice i pratnji majke. Prigodno smo ju nagradili skromnim darom: zanimljivom knjigom i držačem knjiga isprintanim na našem 3D printeru.
Još jednom Lani čestitamo, ne samo na osvojenom prvom mjestu, već i na aktivnom korištenju naših službi i usluga te kvalitetnom provođenju slobodnog vremena. Lana je uzor svojim vršnjacima.
Raduje nas da je naša pobjednica upravo Lana. Zaslužila je to svojim korisničkim/čitateljskim “stažem” gotovo od rođenja, otkada je i naša korisnica. Pripada već trećoj generaciji obiteljskih korisnika, ukoliko nešto nismo propustili. Osim toga, aktivno sudjeluje u našim programima i aktivnostima: i kada treba čitati mlađima, i u online aktivnostima poput ovogodišnje “Minute za čitanje”, na radionicama… Lana je i atletičarka, a rado sudjeluje i u humanitarnim akcijama. I zasigurno još ponešto što mi ne znamo…
Želimo joj pozitivan ishod i u završnom izvlačenju glavne i utješnih nagrada!