Svečano otvorena izložba radova nastalih u sklopu projekta Kreativni zajedno

Svečano otvorena izložba radova nastalih u sklopu projekta Kreativni zajedno

Udruga Breza, od svog osnutka, radi na smještaju djece i mladih u nepovoljnom položaju te potiče integraciju korisnika/štićenika u lokalnoj zajednici. Jedan od načina ostvarivanja tog cilja je i organiziranje radnih i kreativnih aktivnosti kroz radionice. Kroz dugogodišnji rad i suradnju s društvenim zajednicama i općinom Čepin ustanovili su da je korisnicima Socijalno terapijske zajednice Breza izuzetno važna međusobna interakcija i zajedništvo. Tako se stvorila ideja za organizacijom kvalitetnih radionica namijenjenih svim generacijama čime bi se postigla međugeneracijska solidarnost.

Projekt udruge Breza „Kreativni zajedno“ sadrži ukupno šest radionica – dvije radionice izrade svijeća od voska, dvije radionice filcanja te po jednu radionicu izrade predmeta od gline i ukrašavanja predmeta salvetnom tehnikom. Cilj radionica bio je ojačati međugeneracijsku povezanost, razviti vještine svih sudionika koje bi bile primjenjive i kasnije te promovirati suradnički odnos lokalnih organizacija. Knjižnica Čepin, kao suradnik na projektu, osigurala je prostor za održavanje radionica te informirala korisnike o radionicama.

Nakon održanih radionica, upriličeno je svečano otvaranje izložbe radova nastalih u sklopu projekta Kreativni zajedno, a prisutnima su se obratile Marija Čačić, voditeljica Knjižnice, i Anica Pašalić, voditeljica radionica iz udruge Breza. Zadovoljstvo nam je bilo surađivati s udrugom Breza u njihovom projektu „Kreativni zajedno“ te se nadamo da će ovakvih suradnji biti još, posebice jer su korisnici pokazali velik interes za radionicama.