U MJESECU HRVATSKE KNJIGE GRUPNI POSJETI KNJIŽNICI TRIJU SKUPINA DV ZVONČIĆ ČEPIN

U MJESECU HRVATSKE KNJIGE GRUPNI POSJETI KNJIŽNICI TRIJU SKUPINA DV ZVONČIĆ ČEPIN

Tradicionalno u Mjesecu hrvatske knjige omogućujemo grupne posjete Knjižnici djece DV Zvončić Čepin. Ove su nas godine posjetile tri skupine.

Već godinama 23. listopada posvećujemo čitanju naglas. Ove smo godine, zbog aktivnosti našeg vrtića, program proveli 24. listopada. U 10 nas je sati posjetila srednja vjerska skupina s odgojiteljicama Ginom Tolj i Snježanom Ćurman. Vođeni motom “U ritmu čitanja”, 15 nam je mališana uljepšalo radni dan svojim pjesmama, a mi smo njima pročitali slikovnicu “Ovo je pjesma koja liječi ribe”. Kao i inače, djeca su nam darivala svoju slikovnicu „Obojeni kristali“.

U 11 sati nam je stiglo 19 mališana mješovite skupine s odgojiteljicama Željkom Hefer i I. Petar. Ponovo je uslijedio red pjesme, red čitanja. Ovoj je skupini vježbenica Karla Ridl pročitala slikovnicu “Raspjevana sirena”, a oni su nama darivali slikovnicu „Kako je suncokret izgubio lice“.

28. listopada nam je u posjet stiglo 23-oje vrtićaraca starije A skupine u pratnji odgojiteljica Jasmine Dumančić i Martine Buhin. Kako je ovo njihov prvi grupni posjet Knjižnici, posvetili smo im posebnu pozornost. Obzirom da je središnja tema Mjeseca hrvatske knjige glazba, izdvojili smo, njima prikladne, slikovnice s temom glazbe i ritma i dječje knjige o glazbi i glazbalima. Pročitana im je slikovnica „Bo-Tuov bubanj“. Iako imaju puno predznanja, rado su prelistali nove slikovnice i dječje knjige. Posebno su ih se dojmile nove knjige, tzv. čudesne, čarobne – unutar kojih se skrivaju razna iznenađenja ispod preklopnih listova ili unutar malih omotnica. Djeca oduševljena knjigama, a knjižničari njihovim pjevanjem. Uljepšali su nam, kao i uvijek, radni dan. I ova nam je skupina izradila slikovnicu na dar. Bravo i za djecu i za marljive “tete”.