Tomislav Perak

Ugostili smo Tomislava Perka!

Bila nam je iznimna čast ugostiti jednog od najpoznatijih hrvatskih putopisaca, Tomislava Perka. U ponedjeljak, 6. studenoga, u 18:00 sati čitaonica Knjižnice bila je dupkom puna zainteresiranih posjetitelja.

U sat i pol vremena, koliko je trajalo predavanje, Tomislav Perko opisao je svoje doživljaje na putovanjima, mjesta koja je proputovao i ljude koje je upoznao. Prepričao je kako su ta putovanja djelovala na njega, njegove stavove i poglede na svijet. Našao se u raznim situacijama gdje je bio glavni predmet zanimanja, a nije mu bilo ni teško zavrnuti rukave i prionuti na posao kako bi zaradio i omogućio si daljnja putovanja.

S malo novaca, Tomislav Perko uspio je proputovati svijet, a sve o njegovim putovanjima može se pročitati u knjigama „1000 dana proljeća“ i „1000 dana ljeta“. Mnogi su iskoristili pogodnost i kupili pojedini naslov po cijeni od 50 kuna, a ukoliko želite pročitati knjige možete ih posuditi i u Knjižnici.

Zanimljivo pripovijedanje koje su slijedile predivne fotografije omogućilo je da ovo predavanje slušamo s velikim zanimanjem.