Centar za kulturu Čepin

Obilježavamo Dan hrvatskih knjižnica

Dan hrvatskih knjižnica obilježava se 11. studenoga pod sloganom „Okreni stranicu“.

Hrvatsko knjižničarsko društvo ustanovilo je Dan hrvatskih knjižnica s ciljem bolje vidljivosti i prepoznatljivosti knjižnica i knjižničnih aktivnosti u javnosti, upoznavanja s mnogostrukim i važnim poslanjem i ulogom knjižnica u informiranju, obrazovanju i kulturi pojedinaca i zajednice u cjelini te razgradnje stereotipnih predodžbi o knjižnicama i knjižničarima.

Dan hrvatskih knjižnica prvi je puta obilježen 2010. godine na Interliberu, kada je predstavljena i kampanja Imam pravo znati, imam pravo na knjižnicu.

Kako bismo obilježili Dan hrvatskih knjižnica i pridonijeli svijesti o važnosti knjižnica, priredili smo izložbu „Knjižnica u zajednici“. Izložili smo zanimljive fotografije i tekstove koji potvrđuju naš aktivan rad proteklih godina, a možete pogledati i literaturu napisanu na temu povezanosti knjižnice i zajednice.

Također, u petak, 10. studenoga, omogućili smo svim mještanima besplatan upis u Knjižnicu. Stoga, dođite, iskoristite tu pogodnost i koristite usluge koje vam nudi vaša narodna knjižnica!