Zima u Knjižnici – Micro:bit radionica

Zima u Knjižnici – Micro:bit radionica

U tjednu programiranja, koji se održao 22.-29. studenoga 2018. godine, održali smo Micro:bit radionicu na satu dodatne informatike na kojoj smo programirali interaktivni igricu Riješi se micro:bit krumpira. Kako su djeca pozitivno reagirala i pokazala interes za programiranjem, odlučili smo ponoviti radionicu tijekom Zime u Knjižnici.

Na današnjoj smo radionici pomoću micro:bita učili osnove programiranja i na zabavan način upoznali osnove rada micro:bitova. Naši polaznici su se bez problema snašli na ovom novom području informatike i pokazali zavidne vještine baratanja suvremenom tehnologijom. Bez poteškoća su isprogramirali igricu koju smo na kraju svi zajedno i odigrali. Ne sumnjamo da će jednog dana postati pravi programeri!

Bila je ovo druga u nizu radionica u sklopu projekta Zima u Knjižnici. Cilj ovakvih radionica je približiti suvremenu tehnologiju našim mlađim korisnicima te im pružiti mogućnost razvijanja računalnih i tehnoloških vještina. Nadamo se da su ugodno proveli svoje zimske praznike na radionicama u Knjižnici!