Školarci posjetili čitateljski klub KljučČ

Školarci posjetili čitateljski klub KljučČ

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige, 31. listopada u 18:00 sati, naš su čitateljski klub ključČ posjetili osmaši iz osnovne škole Miroslava Krleže. Njih čak jedanaestero diskutiralo je s našim stalnim članicama kluba o pročitanoj knjizi Duga autora Dinka Šimunovića.

Nakon što smo ih ugostili i pozdravili započeli smo neformalno druženje i raspravu o pročitanom djelu. Dotaknuli smo se i današnje percepcije muško-ženskih prava i pravila ponašanja. Porazgovarali smo o lektirama i djelima koje bi oni voljeli vidjeti na popisu lektira, a naše starije članice opisale su kako je izgledao sat lektire dok su one pohađale osnovnu školu. Svatko je kratko izložio svoje mišljenje o djelu i ocijenio ga ocjenom od 1 do 5. Na kraju rasprave, prosječna ocjena djela bila je 3,6.

Kroz ugodan i opušten razgovor saznali smo kako provode slobodno vrijeme te naučili nešto i o njihovim čitateljskim navikama. Sastanak smo završili Šimunovićevom snažnom rečenicom:

Sjetiše se, da nekad davno, davno u njihovoj mladosti bijaše i u njima neko svjetlo, što ih žeglo i dizalo, ali ga oni malo pomalo gasili, jer su mislili, da toga svjetla ne treba, jer ga ni drugi nijesu imali“

Nadamo se da će njihovo svjetlo puno ambicije, želja i zaigranosti gorjeti još dugo, kao što još gori kod naših veselih i uvijek nasmijanih članica kluba.

Školarci posjetili čitateljski klub KljučČŠkolarci posjetili čitateljski klub KljučČ