Proveden ciklus radionica ‘Učim programirati!’

Proveden ciklus radionica ‘Učim programirati!’

Proveli smo ciklus radionica s micro:bitovima pod nazivom ‘Učim programirati!’. Provedeno je sveukupno 5 radionica od utorka, 14. svibnja, do četvrtka, 16. svibnja. Radionice smo proveli s osmim razredima osnovne škole Vladimir Nazor.

Cilj je bio educirati i upoznati osmaše s micro:bitovima i osnovama programiranja. Uskoro kreću u svoju srednjoškolsku avanturu te nam je bilo važno upoznati ih s programiranjem na micro:bitovima kako bi osnovnu školu završili bogatiji za još jednu novu vještinu i znanje.

Obuhvaćeni su svi osmi razredi, podijeljeni u 5 grupa, koje se educiralo o osnovama micro:bitova te smo isprogramirali u MakeCode editoru tri različita programa – Nasmiješi se, Igraća kockica i Mjerač temperature zraka. Naši osnovnoškolci su bez problema svladali osnove te brzo i efikasno izradili sva tri programa, iako se većina prvi put susrela s micro:bitovima. Zadovoljni su naučenim te im se čini jako zanimljivim. Uputili smo ih, a ovim putem i podsjećamo, da se micro:bitovi mogu posuditi i u Knjižnici te da nas posjete i dodatno razviju ovu novostečenu vještinu.