1. BIBLIOCIKLIJADA OSIJEK – ČEPIN, 24. svibnja 2019.

1. BIBLIOCIKLIJADA OSIJEK – ČEPIN, 24. svibnja 2019.

Danas smo bili domaćini 1. bibliociklijadi od Osijeka do Čepina, u znak podrške nacionalnoj kampanji za osobe s teškoćama i disleksijom “I JA ŽELIM ČITATI!”

Do nas su “dobiciklirali” profesori s Filozofskog fakulteta u Osijeku i studenti informatologije, kolege knjižničari iz Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, članovi Društva knjižničara Slavonije, Baranje i Srijema i osječkog ogranka Hrvatskoga čitateljskog društva. Uz djelatnice Knjižnice, dobrodošlicu su im poželjeli učenici 4.-ih razreda OŠ M. Krleže Čepin u pratnji školske knjižničarke Nikoline Pejić i mlade psihologinje Drage Žeravica te stručne suradnice OŠ V. Nazor Čepin: knjižničarka Ingrid Propadalo, pedagoginja Marija Marinović i psihologinja Marija Kasapović, umirovljenica i naša korisnica Nada Markić te roditelji i djeca, naši korisnici.

Nakon kratkih pozdravnih riječi voditeljice naše Knjižnice Marije Čačić i organizatorice i promotorice kampanje “I ja želim čitati!” na našem području prof. dr. sc. Sanjice Faletar Tanacković, premjestili smo se na dekice i čitali i igrali društvene igre. Potom su naši gosti iz Osijeka obišli našu Knjižnicu, razgledali prigodnu izložbu i upoznali se s inkluzivnim uslugama koje sve intenzivnije razvijamo. Osim građe uvećanog tiska i građe lagane za čitanje te zvučnih knjiga, od prošle godine imamo i program za osobe s disleksijom Maestro, a danas je naš sumještanin Ivan Prolić službeno pokrenuo povećalo za slijepe i slabovidne osobe. Osim njega nabavili smo i kompjutorski program uz čiju pomoć i slijepe osobe mogu koristiti zavodljiva bespuća interneta. Nadamo se da će nova oprema i usluga biti od koristi što većem broju naših mještana.