KNJIŽNICA ZAPOČELA S E-POSUDBOM OD 2.SVIBNJA

KNJIŽNICA ZAPOČELA S E-POSUDBOM OD 2.SVIBNJA

Prva smo općinska knjižnica u našoj županiji koja je uspjela ispuniti sve preduvjete za ovaj postupak: nabavili smo potrebnu opremu, educirali se, unijeli svu građu u e-katalog i od danas više nema papirnatih iskaznica ni pisanja olovkom. Od danas koristimo sve module knjižničnog programa Crolist. U našoj je bazi nešto malo manje od 29.000 zapisa. Upravo je veliki fond zahtijevao višegodišnju pripremu za današnji iskorak, a paralelno smo nekoliko godina radili na adaptaciji, uređenju i proširenju Knjižnice te uvođenju novih programa.
Kako je u našoj Knjižnici besplatna članarina za sve stanovnike općine Čepin, pozivamo vas da se učlanite i koristite naše službe i usluge.
Izradili smo i novi Vodič za korisnike sa svim potrebnim uputama https://www.czk-cepin.hr/vodic-za-korisnike/ Možete ga i fizički preuzeti na našem info-pultu.
Značajne su novosti:
*e-iskaznica koju treba pažljivo čuvati jer se izrada nove naplaćuje 30,00 kn
*maksimalan broj posuđenih jedinica građe 4
*rok posudbe se može produžiti dvaput i to najkasnije 1 dan prije isteka roka
*produženje se može obaviti osobno u Knjižnici, telefonski (381-307) iil putem korisničkog računa koji se nalazi uz naš e-katalog http://161.53.208.100/lb02/search.html (možete obaviti osobno uz svoje računalo ili mobitel i kada mi ne radimo)
*svakako pripazite na redovit povrat građe jer računalo bilježi zakasninu po danu i po knjizi 0,50 kn!!!
Prva korisnica naše nove usluge jutros je bila Marijana Liović. Ništa čudno, Marijana je i inače ponedjeljkom prva korisnica. Kako je nama ovo poseban događaj, darovali smo Marijani našu poklon vrećicu u koju smo joj ubacili jednu zanimljivu knjigu, straničnike i olovku – sve što joj je i inače potrebno za čitanje i dolazak u Knjižnicu.