Obilježili smo Noć knjige 2021.

Obilježili smo Noć knjige 2021.

Tema ovogodišnje Noći knjige bila je „Ljekovita moć knjige“. Snaga pisane riječi očituje se u njezinoj sposobnosti da mijenja naš doživljaj svijeta i sebe samih. U kriznim razdobljima često se okrećemo pisanoj riječi tražeći odgovor na pitanja koja nas muče. Stoga smo izdvojili romane i knjige o samopomoći za djecu i odrasle koje potiču na razmišljanje i životne promjene te razbuđuju osjetila.

Naša voditeljica čitateljskog kluba za mlade LUEN, Anja Simić, i studentica 2. godine studija Informatologije, Josipa Hiršinger, snimile su kratki video o biblioterapiji i ljekovitoj moći knjige. Video uratke možete pogledati na našem Facebook profilu: https://fb.watch/5fiJZfG4q-/ i https://fb.watch/5fiLwObjkG/ .

Također, o ljekovitim romanima progovorili su i članovi čitateljskog kluba za mlade LUEN. Iva Akmadžić preporučila je knjigu Pletenica autorice Laetitie Colombani, a Zvonimir Žulj knjigu Otok svijeta autora Michaela O’Briena. Poslušajte njihova predstavljanja na sljedećim poveznicama: https://fb.watch/5fiEPEVwTu/ , https://fb.watch/5fiJiVdSva/ .

Kako bismo potanukli naše korisnike na čitanje izvan svoje zone komfora, omogućili smo im spoj s knjigom naslijepo. Naime, svakog smo korisnika darovali lijepo umotanom knjigom.

Iako smo bili u nemogućnosti provesti uobičajeni program za Noć knjige, potrudili smo se našim korisnicima ponuditi barem neke sadržaje kako bi se nastavila tradicija obilježavanja Noći knjige i u našoj ustanovi.