Održali smo „Čitateljski maraton“

Mjesec hrvatske knjige manifestacija je promicanja knjige i čitanja. U petak, 21. listopada, u okviru nacionalne akcije, priredili smo “Čitateljski maraton”. Prigodni program osmislila je vježbenica u Općini Čepin, Marijana Anić, magistra pedagogije i edukacije povijesti, a namijenili smo ga vjerskoj i starijoj B skupini djece DV Zvončić.

Marijana je vjerskoj skupini pročitala priču “Imam ideju – i što sad s njom?”. Priredila je i zanimljive rekvizite kako bi djeca uistinu uživala. „Teti“ Željki su se svidjele naše nove slikovnice pa je i ona djeci čitala. Pogledali smo i crtić o veeeeeelikom izumitelju, profesoru Baltazaru, naravno uz salve dječjeg smijeha.

Starijoj B skupini su Marijana i Antonija Perić pročitale priču “Skriveno blago”, za koju su priredile zanimljive rekvizite. Potaknuta pričom, djevojčica Katarina Bakša nam je živopisno prepričala Crvenkapicu, ali i svoje zaključke o prijateljstvu i ljubavi.

Djeca su nam darivala ručno izrađene slikovnice „Gospođica Neću“ i „Tko je Videku napravio košuljicu“ kao i preslatke straničnike. Knjižnica je vrtiću, za potrebe njihove male knjižnice, darivala slikovnicu „Cmoljac zna! : – gdje stanuje knjižnica -.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, mješovita skupina je danas bila spriječena, ali ćemo susret održati naredni tjedan. “Čitateljski maraton” se nastavlja…