Održan završni turnir Male škole šaha

U utorak, 22. svibnja, održan je šahovski turnir u Knjižnici Centra za kulturu Čepin.

Podsjetimo, kroz protekla dva mjeseca u suradnji sa Šahovskim klubom Čepin proveli smo radionicu za djecu pod nazivom Mala škola šaha. Svaki tjedan gosp. Zlatibor Šeper, član Šahovskog kluba Čepin, prenosio je djeci svoje bogato znanje i šahovske vještine. Učio ih je mnogim pravilima i potezima koje su djeca vješto primijenila na šahovskom turniru.

Na turniru je sudjelovalo osam igrača koji su redovito polazili Malu školu šaha. Svako kolo se igralo 10 minuta, a nakon isteka vremena u sljedeće su kolo išli oni igrači koji su pobijedili protivnika ili, u slučaju da nije došlo do kraja igre, oni čije su figure bile bolje postavljene. Svim sudionicima su podijeljena priznanja, a posljednja dva igrača, finalista, nagradili smo i vrijednim nagradama. Dominik Labaj Antonio Kozić dobili su knjigu Šah od prvih poteza do mata, a pobjednik Antonio Kozić je uz vrijednu knjigu osvojio i garnituru šaha. Zahvalnice za suradnju na ovom projektu uručene su gospodinu Zlatiboru Šeperu te Šahovskom klubu Čepin.

Naši vrijedni polaznici radionice stekli su mnoga znanja i vještine koje krase svakog šahista te se nadamo kako će i dalje nastaviti igrati šah i postati vrsni igrači!