Održana uskrsna radionica ukrašavanja jaja tehnikom bušenja

Održana uskrsna radionica ukrašavanja jaja tehnikom bušenja

U petak, 18. ožujka, u 18:00 sati, održana je uskrsna radionica ukrašavanja jaja tehnikom bušenja. Vodila ju je Anica Puljek iz Belišća. Ovo je početak jednog lijepog prijateljstva i nastavak suradnje Čepinaca i Belišćana. Gospođu Anicu na radionicama prati odana prijateljica Ankica Jelkić, također frizerka, koja joj pomaže pri postavljanju izložbi pisanica, a i zajedno nastupaju u „Babama bez kočnica“ čije nastupe možemo pratiti u popularnom TV spektaklu „Supertalent“.

Gospođa je Anica upoznala sudionike sa svojim počecima ukrašavanja jaja te ih elokventno i pedagoški mudro ohrabrila i ukazala na potencijalne mogućnosti svakog pojedinca: malo talenta, vježba i upornost i rezultati su neizbježni! Kako veli: „Nikad nije kasno za neki novi početak!“

A umjetnost započinje kad gospođa Anica uzme jaje u ruke… Umirovljena frizerka svoje iskustvo prenosi na manju “glavicu” i “friziranje” počinje…

Dobronamjerna nam je Anica pokazala još jednu tehniku – potkivanje jaja – tehniku kojoj ju je poučio poznati osječki Čovjek-Tuljan, gospodin Duško Rudež.

Radionici je prisustvovalo 10 polaznika koji nisu skrivali oduševljenje i izrazili su želju i potrebu za što više ovakvih radionica. Bilo je korisno, zanimljivo i nadasve lijepo upoznati ove tehnike. Zahvaljujemo gospođi Anici na vremenu koje nam je posvetila.