OTVORENA IZLOŽBA SLIKA ZLATE VIVIORA

OTVORENA IZLOŽBA SLIKA ZLATE VIVIORA

U suradnji s Likovnom udrugom Čepin, u četvrtak, 11. travnja, u galerijskom prostoru Knjižnice, svečano je otvorena samostalna izložba slika Zlate Viviora pod nazivom „Razigranost duše“.

Prisutne je uime Centra za kulturu Čepin pozdravio ravnatelj Željko Mamić, uime Likovne udruge Čepin predsjednik udruge Branko Jalovičar, a Zlatu je predstavila dopredsjednica udruge Edita Starčević. Izložbi je prisustvovala i zamjenica općinskog načelnika Mateja Kalajžić. Umirovljeni profesor Vinko Ivić udruzi je darovao nedavno promoviranu knjigu „Rad na likovnom odgoju djece i mladeži“. U glazbenom dijelu programa je sudjelovala Ivana Mršo.

Zlatu, zaljubljenicu u slikarstvo, nazivaju dobrim duhom Likovne udruge Čepin, u što smo se i uvjerili prigodom otvorenja izložbe. Naime, ovo  je bilo najposjećenije otvorenje izložbe od otvaranja galerijskog prostora „Knjige & Slike“. Zlata je svojom skromnošću i iskrenošću osvojila srca prisutnih, kao i njezina djela. Najbolji je to izbor udruge uz godišnje doba proljeće! Zlata je zaljubljenica u tehniku ulja, a koristi širu paletu motiva: od krajolika, mrtve prirode do apstrakcije. Potezima kista ostvaruje razigranost duše, a koloritom prenosi svoje emocije i ljubav prema stvaranju na platno.

Osamnaest Zlatinih radova moguće je razgledati u narednih dva mjeseca te uživati u svježini vedrih boja i motiva.