Ožujsko druženje Čitateljskog kluba

Nakon prvog informativnog sastanka na kojem smo se međusobno upoznali i dogovorili o načinu rada čitateljskog kluba, za ožujski je susret zadatak bio pročitati “Suverenu čitateljicu” engleskog pisca Alana Bennetta. Djelo nam je poslužilo kao motivacijsko uvođenje u funkcioniranje čitateljskog kluba i test dostupnosti naslova svim članovima.

Prvi smo ispit položili uspješno. Svi su knjigu pročitali i ocijenili ju dobrim izborom za zagrijavanje čitateljskog kluba jer nas autor pitko i s tipičnim engleskim humorom uvlači u najuzbudljiviju avanturu svih vremena: avanturu čitanja. Čini to kroz lik britanske kraljice, koja postaje radosna čitateljica koja bez knjiga ne može živjeti jer jedna knjiga vodi sljedećoj, i još jednoj, i još jednoj…

Za travanjsko je druženje prihvaćen prijedlog čitanja “Redovnika koji je prodao svoj Ferrari” Robina Sharme.

A dinamične su članice kluba prihvatile i naš prijedlog sudjelovanja u našim travanjskim programima. Prva aktivnost je već narednog četvrtka kada u okviru nacionalne kampanje za poticanje čitanja “Čitaj mi” organiziramo čitanje naglas djeci Dječjeg vrtića “Zvončić”. Čitat će članice čitateljskog kluba, knjižničarke, odgajateljice i roditelji. Posebno se veselimo dolasku roditelja jer je krajnji cilj kampanje poticanje čitanja djeci, a naš cilj je poticanje snažnijeg korištenja naših službi i usluga u našoj zajednici. Čitateljski će klub službeno biti predstavljen u našem programu za Noć knjige 23. travnja, o čemu ćemo još informirati javnost.

Naravno, ukoliko nam se još netko želi pridružiti, izražavamo mu dobrodošlicu!