Posjetila nas je vjerska skupina Dječjeg vrtića „Zvončić“

U srijedu, 04. ožujka u 10:00 sati, u našem su prostoru odjekivali dječji glasovi, nama uvijek najdraži. Odgajateljice Dječjeg vrtića „Zvončić“ Gina Tolj i Željka Hefer povele su svoju vjersku skupinu u posjet knjižnici.

Malene četverogodišnjake smo upoznali s knjižnicom i mogućnostima koje im se nude. S oduševljenjem su razgledali slikovnice koje smo za njih priredili. Kako je korizmeno vrijeme, razgovor smo temeljili na moralu i dobrim djelima. Između ostalog, pročitali smo im obrazovnu slikovnicu „Kada sam tužan“ kako bi osvijestili osjećaje, pa i tugu, shvatili što joj je uzrok te jačali samopouzdanje djetetu kako bi se s tim osjećajem nosilo i prihvatilo ga. Upoznali smo djevojčicu koja je tužna kada ostaje u vrtiću i dogovorili se da će odsada uvijek ostati nasmiješena i vesela u svojoj skupini, okružena prijateljima i nadasve brižnim „tetama“.

Kako su odgajateljice bile zainteresirane za naš novoosnovani Čitateljski klub, dogovorile smo daljnju suradnju i češće posjete knjižnici te čitanje djeci naglas. Dio ovogodišnjeg programa za „Noć knjige“ ćemo posvetiti čitanju naglas djeci. To nas baš veseli!!!